prosfor.es - προσφορές από καταστήματα

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

Κεντρική σελίδα

Κεντρική σελίδα

Εσωτερική σελίδα με μία προσφορά

Εσωτερική σελίδα με μία προσφορά

Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δημιουργία προσφοράς

Δημιουργία προσφοράς

1
2
3
4

Γενικα στοιχεία

URL:
Είδος:
Online Υπηρεσία
Development:
inhouse
Design:
inhouse
Τεχνολογίες:
php jquery
Πλατφόρμα:
Drupal

Αξιολόγηση ιστοσελίδας

Το prosfor.es είναι ένα site που συγκεντρώνει ενδιαφέρουσες προσφορές από καταστήματα στην Ελλάδα. Το site είναι στον αέρα εδώ και καιρό ενώ προηγουμένως είχε καταφέρει να κερδίσει την 2η θέση στο 2ο Athens Startup Weekend.

Η δημιουργία λογαριασμού είναι μια εύκολη διαδικασία ενώ υπάρχουν και επιλογές για OpenID και Facebook Connect. Οι χρήστες μπορούνε να καταχωρήσουν προσφορές μέσω μίας φόρμας και να συμπληρώσουν πληροφορίες για την τιμή, την έκπτωση, την κατηγορία αλλά και την λήξη της προσφοράς. Επίσης κάθε χρήστης μπορεί να βαθμολογήσει και να σχολιάσει προσφορές αλλά και να κερδίσει πόντους.

Πέρα από τις καταχωρήσεις χρηστών υπάρχει και το "prosfores_bot" που συλλέγει αυτόματα περιεχόμενο από διάφορες ιστοσελίδες.

Το design είναι απλοϊκό με top navigational menu και 2 στήλες, αριστερά το περιεχόμενο και δεξιά τα στοιχεία λογαριασμού αλλά και οι πόντοι των χρηστών. Το menu θα μπορούσε να σχεδιαστεί καλύτερα με web 2.0 στοιχεία παρά να πιάνει 2 σειρές με κατηγορίες.

Στο κομμάτι του in-site SEO το meta description επαναλαμβάνεται σε κάθε σελίδα ενώ θα έπρεπε να ήταν διαφορετικό (τουλάχιστον για την σελίδα της κάθε προσφοράς). Υπάρχει καλός αριθμός backlink αλλά και παρουσία σε Social Media (twitter, facebook).

Η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας είναι περίπου 7 δευτερόλεπτα, η κεντρική σελίδα είναι λίγο "βαριά" αφού κάνει 100 requests (css, images και javascript).

Ένα ενδιαφέρον site που μπορεί να γίνει καλύτερο με ένα πιο μοντέρνο design.

Βαθμολογία

Σχεδιασμός ιστοσελίδας
 
6/10
Πλοήγηση
 
6/10
Περιεχόμενο
 
6/10
Search Engine Optimization
 
5/10
Social Media
 
7/10
Απόδοση ιστοσελίδας
 
6/10
Ταχύτητα
 
5/10
Compliance ιστοσελίδας
 
6/10
Σύνολο
 
5.9/10

Σχόλια

nikan
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010nikan
Ευχαριστώ για την παρουσίαση. Να κάνω μερικές ερωτήσεις/παρατηρήσεις. SEO δεν έχει γίνει ουσιαστικά στο site. Όπως επίσης δεν έχει δημιουργηθεί κανονικό template. Είναι σε beta φάση ακόμα, κι ας μη το λέει.
Η βασική προτεραιότητα τώρα και για αρκετό καιρό ακόμα είναι το sourcing των προσφορών, το οποίο είναι εξαιρετικά επίπονη διαδικασία μιας και δεν εμφανίζονται ούτε με ενιαίο τρόπο στα site των εμπόρων, ούτε υπάρχουν σε feed οι περισσότερες, ούτε είναι καν text σε πολλές περιπτώσεις. Επιπλέον πολλές προσφορές εμφανίζονται στο ίδιο url αλλάζοντας το περιεχόμενο της σελίδας πράγμα που δημιουργεί σύγχιση στις διάφορες καταχωρήσεις: οι προσφορές πχ του Ιανουρίου και του Φεβρουαρίου, ενώ είναι διαφορετικές δείχνουν στο ίδιο url.
Αυτό είναι το βασικό θέμα προς επίλυση κι αν λυθεί τότε το prosfor.es θα πετύχει σίγουρα. Τα υπόλοιπα είναι trivial technicalities.
Δεν καταλαβαίνω όμως τη πρόταση σου να αντικατασταθεί το οριζόντιο μενού με άλλο πιο web 2.0. Τι ακριβώς φαντάζεσαι;
Alex
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010Alex
Σαν design θα μπορούσε το menu να είναι μία σειρά και on mouse over να βγαίνουν υποκατηγορίες.

πχ να υπάρχει η κατηγορία "Τεχνολογία" και on mouse over να βγαίνει sub menu για: Internet, Υπολογιστές, κινητά κτλ.
nikan
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010nikan
Αυτό είναι καλή πρόταση για κατηγοριοποίηση. Κι εγώ θα ήθελα να συμμαζευτεί το top level των κατηγοριών, αλλά με τα υπόλοιπα έχω θέμα πως να τα γκρουπάρω. Ιδέες ευπρόσδεκτες.
Ξέχασα προηγουμένως ν' αναφέρω ένα feature που νομίζω αξίζει να τύχει μνείας: το prosfor.es διαθέτει μηχανισμό notifications. Επειδή γενικά είναι βαρετό να παρακολουθείς όλες τις προσφορές τι στιγμή που μπορεί να σ' ενδιαφέρουν ορισμένες μόνο κατηγορίες, μπορείς να γραφτείς συνδρομητής σε μια κατηγορία και να σου έρχεται mail digest όταν δημοσιεύεται κάτι.

Το σχόλιο σας

Όνομα:
email:
website:
Σχόλια:

πληκτρολογήστε τις λέξεις που βλέπετε στο πλαίσιο (βάλτε κενό μεταξύ των δύο λέξεων). Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τις λέξεις κάντε click εδώ για να εμφανιστούν 2 καινούργιες.


Ειδοποίηση με e-mail για νέα σχόλιαwooz.gr

wooz.gr - site για την ψηφιακή φωτογραφία

Το wooz.gr είναι ένα site για τους λάτρεις της ψηφιακής φωτογραφίας και επιτρέπει στους χρήστες να μοιραστούν τις δημιουργίες τους.

taxfriend

Διαχείριση αποδείξεων - taxfriend.gr

To taxfriend είναι μια online υπηρεσία όπου ο χρήστης μπορεί να καταχωρεί και να παρακολουθεί τις αποδείξεις της εφορίας για το 2010.

nooz.gr logo

Ειδησεογραφικό portal nooz.gr

Το nooz.gr είναι ένα portal που παρουσιάζει ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο χωρισμένες σε θεματικές ενότητες.

culturenow.gr logo

Portal Πολιτισμού culturenow.gr

Το culturenow παρέχει πληροφορίες για συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εισιτήρια για θέατρο, μουσική και για πολιτιστικά θέματα.

logo Εθνικό θέατρο

Η ιστοσελίδα του Εθνικού θεάτρου

Η ιστοσελίδα του Εθνικού θεάτρου παρέχει πληροφορίες για τις παραστάσεις, τις σκηνές και την δραματική σχολή.

Τι είναι το technotes.gr;

Το technotes.gr ασχολείται με ειδήσεις internet, άρθρα για την τεχνολογία, web 2.0 και αξιολόγηση ιστοσελίδων.

Το περιεχόμενο του site μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

» Περισσότερα

Latest tweets