Εγκαίνια του Εθνικού Κόμβου Διασύνδεσης Παρόχων Διαδικτύου - GR-IX

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

grnet

Δελτίο τύπου:

To Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) εγκαινιάζει τον Εθνικό Κόμβο Διασύνδεσης Παρόχων Διαδικτύου (GreekInternet Exchange - GR-IX), σε ειδική ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στις 10.30 πμ, στο Αμφιθέατρο Λεωνίδας Ζέρβας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα.

Το GR-IX (www.gr-ix.gr) αποτελεί κόμβο ουδέτερης ανταλλαγής κίνησης διαδικτύου που δημιουργήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) με τη συμβολή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), με σκοπό την ανοιχτή και χωρίς διακρίσεις διασύνδεση των Παρόχων Υπηρεσιών Διαδικτύου (Internet Service Providers - ISPs) που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.

Ο κόμβος GR-IX επιτρέπει την απευθείας ανταλλαγή κίνησης IP μεταξύ των εγχώριων Παρόχων σε ταχύτητες πολλαπλάσιες των 10Gbps, με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των τελικών χρηστών επιτυγχάνοντας την ελαχιστοποίηση της καθυστέρησης στην μεταξύ τους επικοινωνία, καθώς και στην αποδοτικότερη διασύνδεση μεταξύ των εγχώριων Παρόχων. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται η μείωση του κόστους των Παρόχων σε διεθνή κυκλώματα, βελτιώνεται η ποιότητα της υπηρεσίας, όπως την αντιλαμβάνεται ο τελικός χρήστης, και γενικότερα διευκολύνεται η πρόσβαση σε ελληνικό περιεχόμενο εντός της χώρας.

Link: grnet

Σχόλια


Το σχόλιο σας

Όνομα:
email:
website:
Σχόλια:

πληκτρολογήστε τις λέξεις που βλέπετε στο πλαίσιο (βάλτε κενό μεταξύ των δύο λέξεων). Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τις λέξεις κάντε click εδώ για να εμφανιστούν 2 καινούργιες.


Ειδοποίηση με e-mail για νέα σχόλιαWhat’s Up puzzle

Το puzzle του What's Up

Μία interactive εφαρμογή όπου οι χρήστες μπορούν να συνεργαστούν για να λύσουν το puzzle του What's Up.

Page Speed Online

Page Speed Online

Η Google προσφέρει ένα online εργαλείο το οποίο αναλύει την ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας και προτείνει βελτιώσεις.

facebook logo

Facebook Registration Plugin

Το Registration Plugin επιτρέπει στους χρήστες του Facebook να κάνουν sign up στο site μας χρησιμοποιώντας μια απλή φόρμα.

Chrome notebook

Video για Chrome notebook

Σε αυτό το διασκεδαστικό video μπορούμε να δούμε μερικά πλεονεκτήματα του Chrome notebook.

Η γέννηση του Ιησού στα Social Media

Η γέννηση του Ιησού στα Social Media

Ένα ωραίο video που μας δείχνει πως θα ήταν η γέννηση του Ιησού αν υπήρχαν τα Social Media εκείνη την εποχή

Τι είναι το technotes.gr;

Το technotes.gr ασχολείται με ειδήσεις internet, άρθρα για την τεχνολογία, web 2.0 και αξιολόγηση ιστοσελίδων.

Το περιεχόμενο του site μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

» Περισσότερα

Latest tweets