StartUp Day - Θριαμβευτικό ξεκίνημα!

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

startupday.gr logo

Δελτίο τύπου:

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Δεκεμβρίου το πρώτο event Startup Day στο πλαίσιο του Money Show 2009 - μία μοναδική συνάντηση μεταξύ νέων επιχειρηματιών που αναζητούν χρήματα για την επιχείρησή τους, και επενδυτών που αναζητούν να πραγματοποιήσουν επένδυση σε καινοτόμες επιχειρήσεις. Η πρώτη αυτή διοργάνωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη καθώς 9 απο τους 14 επιχειρηματίες που παρουσίασαν κατάφεραν να κερδίσουν τους επενδυτές, με ποσά μέχρι και 3,5 εκατ.€!

14 νέοι επιχειρηματίες (startups κάθε κατηγορίας, offline & online) παρουσίασαν τις ιδέες τους και την οικονομική απαίτηση τους, σε επιλεγμένη επιτροπή επενδυτών και ενεργών επιχειρηματιών, για μισή ώρα ο καθένας σε ειδικά διαμορφωμένη σουίτα στο Hilton σε άκρως φιλικό προς τους ίδιους κλίμα, με σκοπό τη δέσμευσή τους σε επένδυση. Κατόπιν είχαν στην διάθεσή τους 30 ακόμη λεπτά για διάλογο με τους επενδυτές. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό: 9 από τους 14 επιχειρηματίες κατάφεραν να κερδίσουν τους επενδυτές (και μάλιστα μερικοί περισσότερους από έναν επενδυτές) με ποσά απο 100.000€ εώς 3,5€ εκατ. Έτσι προχώρησαν στην επόμενη φάση επαφών και συναντήσεων για την πραγματοποίηση συμφωνίας! Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Οι επιχειρηματίες (start-ups) που κατάφεραν να κερδίσουν τους επενδυτές ειναι: REPLAYCE, NEEMO, DELIVERY EXPERTS, PALO, KIDZONE, OFFPLAN DEVELOPMENT, RENTO, SPROUT και EYELEAD. Συνολικά κερδισμένοι βγήκαν : 5 on-line startups και 4 off-line. Αναλυτική περιγραφή των start-ups υπάρχει στο www.startupday.gr.

Η επιτροπή επενδυτών (7 ενεργοί επιχειρηματίες & παράλληλα επενδυτές), από διαφορετικές αγορές, άκουσε τα 14 startups, αξιολόγησε επι τόπου, βάσει εμπειρίας, την κάθε παρουσίαση/ ιδέα, και πολλοί επενδυτές δέχτηκαν να προχωρήσουν σε συνεργασία με τα start-ups. Η επιτροπή των επενδυτών ενθουσιάστηκε τόσο με το event, την εμπειρία και την ποιότητα των start-ups αλλα και παρουσιάσεων που στο τέλος χειροκρότησαν ενθουσιασμένοι την προσπάθεια και την διοργάνωση! Βιογραφικά των επενδυτών υπάρχουν στο www.startupday.gr.

Το γεγονός βιντεοσκοπήθηκε και θα παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες υπό την μορφή web επεισοδίων στο web-site www.startupday.gr, δημιουργώντας άλλη μία καινοτομία: ενός πραγματικού event, το οποίο συνεχίζεται και online με την συμμετοχή και σχολιασμό του ευρύτερου κοινού, που περιμένει με ανυπομονησία να δεί τα highlights καθε παρουσίασης σε video και σαφώς να συμμετέχει σχολιάζοντας.

Ο εμπνευστής και δημιουργός του StartUp Day, Αποστόλης Αϊβαλής, www.aival.com, δήλωσε: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Κάναμε σκληρή προσπάθεια και καταφέραμε όχι μόνο να κάνουμε ένα θαυμάσιο event που όλοι θέλουν να ξαναγίνει σύντομα, αλλά προέκυψαν, εν μέσω κρίσης, σημαντικές επενδύσεις και συνεργασίες που θα δώσουν πραγματικά φτερά σε αυτές τις νέες ανερχόμενες επιχειρήσεις. Επιτέλους για πρώτη φορά στην Ελλάδα κάτι προχωράει στην επιχειρηματικότητα και καινοτόμες ιδέες έχουν μια σημαντική οικονομική βοήθεια. Χαίρομαι που βοηθάμε ενεργά και εμείς σε αυτό.»

Link: startupday.gr

Σχόλια


Το σχόλιο σας

Όνομα:
email:
website:
Σχόλια:

πληκτρολογήστε τις λέξεις που βλέπετε στο πλαίσιο (βάλτε κενό μεταξύ των δύο λέξεων). Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τις λέξεις κάντε click εδώ για να εμφανιστούν 2 καινούργιες.


Ειδοποίηση με e-mail για νέα σχόλιαWhat’s Up puzzle

Το puzzle του What's Up

Μία interactive εφαρμογή όπου οι χρήστες μπορούν να συνεργαστούν για να λύσουν το puzzle του What's Up.

Page Speed Online

Page Speed Online

Η Google προσφέρει ένα online εργαλείο το οποίο αναλύει την ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας και προτείνει βελτιώσεις.

facebook logo

Facebook Registration Plugin

Το Registration Plugin επιτρέπει στους χρήστες του Facebook να κάνουν sign up στο site μας χρησιμοποιώντας μια απλή φόρμα.

Chrome notebook

Video για Chrome notebook

Σε αυτό το διασκεδαστικό video μπορούμε να δούμε μερικά πλεονεκτήματα του Chrome notebook.

Η γέννηση του Ιησού στα Social Media

Η γέννηση του Ιησού στα Social Media

Ένα ωραίο video που μας δείχνει πως θα ήταν η γέννηση του Ιησού αν υπήρχαν τα Social Media εκείνη την εποχή

Τι είναι το technotes.gr;

Το technotes.gr ασχολείται με ειδήσεις internet, άρθρα για την τεχνολογία, web 2.0 και αξιολόγηση ιστοσελίδων.

Το περιεχόμενο του site μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

» Περισσότερα

Latest tweets