Ο Steve Jobs και οι διάσημες ατάκες του

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010

steve jobs

Ο Steve Jobs είναι η μεγάλη δύναμη πίσω από την Apple και πέρα από τις δημιουργίες του έχει γράψει ιστορία με τις ατάκες του.

Από το 1996 που επέστρεψε στην Apple μέχρι και τώρα έχει πει διάφορα πράγματα για την Apple, τους ανταγωνιστές του αλλά και την τεχνολογία γενικά.

Για να ξαναγίνει κερδοφόρα η Apple αποφάσισε να τερματίσει διάφορα projects και να κρατήσει μόνο όσα είχαν πιθανότητες να έχουν επιτυχία στην αγορά. Ο λόγος που κόπηκαν αρκετά projects είναι:

The products suck! There's no sex in them anymore!

Ο Jobs ασκούσε τρομερή πίεση στους managers, τους τηλεφωνούσε στις 7 το πρωί ενώ μερικές φορές για όσους δεν απαντούσαν στο τηλέφωνο πήγαινε και χτυπούσε την πόρτα του σπιτιού τους σε περίεργες ώρες.

But then Steve would come over to my house. He lives only three blocks away, i tried not answering the door but my dog sees him and goes berserk.

Επίσης για την καινοτομία είχε πει ότι δεν έχει να κάνει με τα λεφτά αλλά με τους ανθρώπους:

Innovation has nothing to do with how many R&D dollars you have. When Apple came up with the Mac, IBM was spending at least 100 times more on R&D. It's not about money. It's about the people you have, how you're led, and how much you get it.

Τα προϊόντα της Apple είναι σχεδιασμένα πολύ συγκεκριμένα και απολαμβάνουν την εκτίμηση πολλών χρηστών. Επίσης το interface αλλά και τα εικονίδια είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε:

We made the buttons on the screen look so good you'll want to lick them.

Ο Jobs θαυμάζει επίσης τους Έλληνες φιλόσοφους και πιο συγκεκριμένα τον Σωκράτη:

I would trade all of my technology for an afternoon with Socrates.

Σαν CEO έχει κατηγορηθεί για τον τρόπο που διοικεί την Apple αφού αρκετοί χαρακτηρίζουν το στυλ του ως αυταρχικό. Επίσης δύσκολα δέχεται να ακούσει από engineers ότι κάτι δεν είναι δυνατό να γίνει, όπως στην περίπτωση του iMac:

Because I'm the CEO, and I think it can be done.

Έχει επίσης το χάρισμα να ακούει πολύ προσεκτικά τι θα πει κάποιος ενώ μπορεί να θυμηθεί λεπτομέρειες από συνομιλίες. Ένα υπάλληλος του λέει:

He can remember the last conversation and the last e-mail exchange that he had with 300 people.

Με τον Michael Dell είχε μια μεγάλη κόντρα στο παρελθόν αλλά ο Jobs περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να του απαντήσει. Όταν η μετοχή της Apple ξεπέρασε αυτήν της Dell ο Jobs έστειλε ένα email στο προσωπικό της Apple:

Team, it turned out that Michael Dell wasn't perfect at predicting the future. Based on today's stock market close, Apple is worth more than Dell. Stocks go up and down, and things may be different tomorrow, but I thought it was worth a moment of reflection today. Steve.

Αν είστε fan του Steve Jobs μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στα ακόλουθα site:

photo credit: allaboutstevejobs.com

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια


Το σχόλιο σας

Όνομα:
email:
website:
Σχόλια:

πληκτρολογήστε τις λέξεις που βλέπετε στο πλαίσιο (βάλτε κενό μεταξύ των δύο λέξεων). Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τις λέξεις κάντε click εδώ για να εμφανιστούν 2 καινούργιες.


Ειδοποίηση με e-mail για νέα σχόλιαDarth Vader στο twitter

Ο Darth, ο Jesus και ο Chuck στο Twitter

Τα brands προσπαθούν να κάνουν ισχυρή την παρουσία τους στα social media αλλά την ίδια στιγμή funny accounts γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στο twitter.

Like button and comments

Το Like button και η επίδραση στα comments

Αρκετά sites έχουν προσθέσει το Like button στα posts τους αλλά σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει μια δυσαναλογία με τον αριθμό των comments.

Facebook Like

Facebook Like: το επόμενο world wide (social) web;

Εδώ και λίγες μέρες το Facebook έχει προσθέσει το κουμπί Like για τα pages ενώ θέλει να δημιουργήσει ένα Like button για ολόκληρο το web.

YouTube

Οι αλλαγές στο CSS του YouTube και οι διαφορές στους browsers

Το YouTube άλλαξε πρόσφατα το design του αλλά το καινούργιο CSS είναι πιο φιλικό για browsers σαν τον Firefox παρά για τον Internet Explorer.

in.gr

in.gr - σταθερό design από τα τέλη της δεκαετίας του 90

Το in.gr δημιουργήθηκε το 1999 και από τότε μέχρι και σήμερα το design του έχει παραμείνει αναλλοίωτο.

Τι είναι το technotes.gr;

Το technotes.gr ασχολείται με ειδήσεις internet, άρθρα για την τεχνολογία, web 2.0 και αξιολόγηση ιστοσελίδων.

Το περιεχόμενο του site μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

» Περισσότερα

Latest tweets